Σήμερα τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ο καταλληλότερος τρόπος θέρμανσης για οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς πρόκειται για την οικονομικότερη και πιο υγιεινή λύση.

[fusion_tagline_box content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_border_radius=”” buttoncolor=”default” title=”” description=”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” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” backgroundcolor=”#eaeaea” shadow=”yes” shadowopacity=”0.30″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”left” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /]

Τα πλεονεκτήματα
με δυο λόγια…

 • Αίσθηση θαλπωρής

 • Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας

  Έως 70% σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας

 • Μηδενική συντήρηση

 • Καλύτερη ποιότητα αέρα

 • Ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων

Στη NOVART προσφέρουμε δωρεάν προμελέτη και σύνταξη προσφοράς
για κάθε έργο ενδοδαπέδιας που έχετε αναλάβει.

Καλέστε μας στο 210.2599660 & 630 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

Τι είναι και πώς λειτουργεί η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Πρόκειται για ένα απλό σύστημα από ειδικά διαμορφωμένες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές πλάκες που τοποθετούνται κάτω από το δάπεδο της επιλογής σας (ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο κ.λπ.), και κατά μήκος όλης της επιφάνειας τους στηρίζεται σωλήνας ακτινοδικτυωμένου πολυαιθυλενίου, στον οποίο κυκλοφορεί θερμό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό διατρέχει αρμονικά όλο το πάτωμα, παρέχοντας ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στους χώρους, και ως εκ τούτου πιο υγιεινό και άνετο περιβάλλον.

Η αποδοτικότητα του συστήματος είναι εξαιρετική, λόγω των μεγάλων επιφανειών των δαπέδων και του τρόπου μετάδοσης της θερμότητας με ακτινοβολία.

Πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης:

Η ενδοδαπέδια θέρμανση παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τρόπων θέρμανσης, εξαιτίας της διάστρωσης των σωληνώσεων στο δάπεδο.

Αίσθηση θαλπωρής: η αίσθηση θαλπωρής και άνεσης επιτυγχάνεται όταν η κατανομή της θερμοκρασίας είναι ανάλογη με το ύψος του κάθε χώρου. Για να δημιουργηθεί αυτή η αίσθηση πρέπει η περιοχή κοντά στο πάτωμα/έδαφος να είναι θερμότερη και η περιοχή κοντά στο ταβάνι ψυχρότερη.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση πετυχαίνει ακριβώς αυτό τον στόχο, σε αντίθετη με άλλες λύσεις θέρμανσης. Δείτε στο ακόλουθο σχεδιάγραμμα αναλυτικά την κατανομή θερμοκρασίας με ενδοδαπέδια θέρμανση και θερμαντικά σώματα.

Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας: η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται χάρη στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας της ενδοδαπέδιας (30-45°C) σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης που απαιτούν θερμοκρασίες 55-80°C. Οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας παρουσιάζουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα.

 • Δυνατότητα υποβοήθησης του συστήματος θέρμανσης από ηλιοθερμικά συστήματα με τη μέγιστη απόδοση.
 • Δυνατότητα λειτουργίας των αντλιών θερμότητας με το μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.
 • Δυνατότητα λειτουργίας των λεβήτων συμπύκνωσης πετρελαίου και αερίου στο μέγιστο βαθμό απόδοσης.
 • Ελαχιστοποίηση των απωλειών θερμότητας (σωληνες τροφοδοσίας από την πηγή παραγωγής του θερμού νερού έως το εσωτερικό του κτιρίου) λόγω της μικρής διαφοράς θερμοκρασίας του νερού σε σχέση με αυτή του περιβάλλοντος.

Καλύτερη συντήρηση του κτιρίου: Η ομοιόμορφη και σταθερή κατανομή της θερμοκρασίας που πετυχαίνει η ενδοδαπέδια θέρμανση εξασφαλίζει και την καλύτερη συντήρηση των θερμαινόμενων χώρων, καθώς αποτρέπει την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.

Καλύτερη ποιότητα αέρα: Στα συστήματα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα ή fan coil, η κίνηση του αέρα δημιουργεί κίνηση σκόνης, κάτι που δεν συμβαίνει με την ενδοδαπέδια θέρμανση.

Ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: Τα θερμαντικά σώματα και τα Fan Coil καταλαμβάνουν αρκετό χώρο μέσα στις κατοικίες περιορίζοντας τη διαρρύθμιση και πολλές φορές και τη λειτουργικότητα των κτιρίων.

Γιατί να επιλέξω HEIZTECH Systemfloor;

Επειδή ακολουθεί το σύστημα tacker για ακόμη οικονομικότερη λειτουργία

Χάρη στην εξαιρετικά πυκνή στρώση των σωλήνων (σύστημα tacker*) και σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας, το σύστημα δουλεύει με χαμηλές θερμοκρασίας νερού (ακόμη και στους 30°C), ώστε η αντλία θερμότητας να λειτουργεί με τον μέγιστο βαθμό απόδοσης!

*Σύστημα tacker: Στο σύστημα tacker το θερμομπετό «αγκαλιάζει» τον σωλήνα σε όλο το μήκος εντός του δαπέδου, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας σε σχέση με τα συστήματα με πλάκες κόμβων, όπου οι κόμβοι που στηρίζουν τον σωλήνα λειτουργούν θερμομονωτικά στη μετάδοση θερμότητας. Στο σύστημα με πλάκες κόμβων η επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας μεταξύ σωλήνα και θερμομπετόν είναι 30% μικρότερη, ανάλογα με τη γεωμετρία των κόμβων. Ως εκ τούτου, για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα απαιτείται μεγαλύτερη θερμοκρασία λειτουργίας ή πυκνότερη διάστρωση. Επίσης, το σύστημα tacker προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία διάστρωσης και επιτυγχάνεται ομοιόμορφο πάχος θερμομπετόν σε όλη την επιφάνεια.

Επειδή προσφέρει ταχύτητα και ευκολία εγκατάστασης!

Το σύστημα HEIZTECH Sytemfloor αποτελείται από:

 • Γραφιτούχες μονωτικές πλάκες κόμβων HEIZTECH EPS 150 με άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες (λ=0,030W/mK, R=1,17m2K/W) ή γραφιτούχες μονωτικές πλάκες HEIZTECH EPS DEO με πυκνότητα 19kg/m3, με άριστες θερμομονωτικές (λ=0,031W/mK , R=0,78m2K/W) και ηχομονωτικές ιδιότητες
 • Πολυστρωματικό σωλήνα HEIZTECH Pentagol PEXC-EVOH-Pexc από ακτινοδικτυωμένο πολυαιθυλένιο με φράγμα οξυγόνου εσωτερικά (αποφυγή γδαρσιμάτων κατά την τοποθέτηση) και ηχομονωτικές ιδιότητες
 • Περιμετρική μονωτική ταινία HEIZTECH από αφρώδες πολυαιθυλένιο (PE)
 • Πλαστικούς σταθμούς διανομής HEIZTECH κατάλληλους και για δροσισμό, με παροχόμετρα και ρυθμιστικά για ακριβείς ρυθμίσεις ροής νερού στα κυκλώματα
 • Ελαστικούς αρμούς HEIZTECH
 • Καμπύλες όδευσης 90ο για την προστασία του σωλήνα και την ελεγχόμενη διαστολή τους.
 • Ρευστοποιητή θερμομπετόν
 • Ίνες οπλισμού θερμομπετόν

Περισσότερα για τα Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Στη NOVART προσφέρουμε δωρεάν προμελέτη και σύνταξη προσφοράς για κάθε έργο ενδοδαπέδιας που έχετε αναλάβει.

Καλέστε μας στο 210.2599660 & 630
ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.