Αντλίες Θερμότητας INNOVA – HITACHI – LG – CHOFU – GREE

Οικολογική θέρμανση & οικονομία με αντλίες θερμότητας

Η αντλία θερμότητας είναι μια ηλεκτρική συσκευή που « αντλεί » ή μετακινεί θερμότητα από το ένα μέρος στο άλλο χρησιμοποιώντας συμπιεστή και δομή κυκλοφορίας υγρού ή ψυκτικού αερίου, μέσω της οποίας η θερμότητα αντλείται από εξωτερικές πηγές και μεταφέρεται στους εσωτερικούς χώρους.

Έτσι, μία αντλία θερμότητας παίρνει θερμότητα από ένα εξωτερικό κρύο περιβάλλον (το χειμώνα) για να τη μεταφέρει σε ένα διαφορετικό, πιο ζεστό περιβάλλον χώρου και να το θερμάνει περαιτέρω. Μια τέτοια διαδικασία χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια (θερμότητα) που υπάρχει ήδη στη φύση. Επομένως, οι αντλίες θερμότητας είναι γεννήτριες θερμότητας που λειτουργούν με ελεύθερη και ανανεώσιμη ενέργεια.

Ο κύκλος λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι πλήρως αναστρέψιμος, παρέχοντας μας τη δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας του χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου – θέρμανση το χειμώνα και ψύξη και αφύγρανση το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι το έδαφος και ο αέρας έξω πάντα περιέχουν ποσότητα θερμότητας, μια αντλία θερμότητας μπορεί να τροφοδοτήσει θερμότητα σε ένα σπίτι ακόμη και τις κρύες χειμερινές ημέρες. Σημειώστε ότι ο αέρας στους –18 °C, περιέχει περίπου 85% της θερμότητας που περιείχε στους 21 °C.

Σήμερα, κυκλοφορούν στην αγορά πολλές αξιόπιστες αντλίες θερμότητας ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη και να αντικαταστήσουν πλήρως το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης του χώρου σας. Λόγω της πληθώρας των τύπων και του σχετικά υψηλότερου αρχικού κόστους κτήσης, σας προτείνουμε να απευθύνεστε σε εξειδικευμένους επαγελματίες για τη μελέτη των αναγκών σας και την τελική επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος. Οι μηχανικοί μας είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα, από την επιλογή της αντλίας και τη μελέτη, μέχρι την τελική ρύθμιση και έναρξη λειτουργίας του συστήματος.

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας έως και 75%

Αντλίες Θερμότητας INNOVA

INNOVA STONE – Θέρμανση, ψύξη & ζεστό νερό χρήσης

Η νέα αντλία θερμότητας της Ιnnova συνδυάζει πρωτοποριακό σχεδιασμό και υψηλές αποδόσεις. H Innova STONE είναι μία λύση υψηλής τεχνολογίας ικανή να ελαχιστοποιήσει την παρουσία εξωτερικής μονάδας και να ταιριάξει απόλυτα σε κάθε περιβάλλον.

Τέσσερα διαφορετικά μοντέλα και 4 διαφορετικές εκδοχές της εξωτερικής μονάδας προσφέρουν ευελιξία και τρόπους εγκατάστασης που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστοι.

 • Μοντέλα από 5 έως 15 kW
 • Υψηλός βαθμός απόδοσης και ενεργειακή κλάση ( COP: 4.65 , Α+++)
 • Ψυκτικό μέσο R32 φιλικό προς το περιβάλλον
 • Λειτουργία θέρμανσης έως τους -25 oC
 • Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έως 40 oC
 • Δυνατότητα λειτουργίας σε συστοιχία
 • Δυνατότητα τοποθέτησης εξωτερικής μονάδας κοντά στο τοίχο
 • Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας με PWM έλεγχο στροφών
 • Απαγωγή αέρα κάθετα ή οριζόντια
 • Απόσταση εσωτερικής εξωτερικής μονάδας έως 50 m
 • Βοηθητικές ηλεκτρικές αντιστάσεις 6 kW (προαιρετικά)
 • Εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία
 • Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου με το σύστημα Buttler της Innova

Μοντέλα Innova STONE

Μ1 – Monoblock

Β1 – Διαιρούμενου τύπου

Τ1 – Διαιρούμενου τύπου,
με ενσωματωμένο δοχείο
200 lt για απευθείας
παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

C1 – Διαιρούμενου τύπου,
εντοιχισμένη εσωτερική μονάδα
με θερμαντήρα 170 lt
για ζεστό νερό χρήσης

Εκδοχές εξωτερικής μονάδας Innova STONE