14 Μαΐου: ημέρα ορόσημο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας του τουρισμού. Ο τουριστικός κλάδος βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές και ήδη οι ξενοδόχοι προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους τουρίστες, με πρώτη προτεραιότητα την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών.

Οι συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής παραμονής σε έναν χώρο, στον οποίο ενδέχεται να συγκεντρωθούν πολλά άτομα μαζί, όπως είναι το lobby ενός ξενοδοχείου, μπορούν να διασφαλιστούν με 100% επιτυχία με τη χρήση μηχανημάτων μηχανικού αερισμού που πετυχαίνουν παράλληλη ανάκτηση θερμότητας. παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ (Τεχνική Οδηγία Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) 20701-1/2010, στον κοινόχρηστο χώρο ενός ξενοδοχείου η παροχή φρέσκου αέρα πρέπει να είναι 25 m3/ώρα/άτομο.
Ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτή η παροχή αέρα είναι ο μηχανικός αερισμός.

Τα συστήματα μηχανικού αερισμού συμβάλλουν στην είσοδο φρέσκου και καθαρού αέρα και ταυτόχρονα στη μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας του αποβαλλόμενου ακάθαρτου αέρα. Ο μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας (HRV) είναι ένα σύστημα ανανέωσης του αέρα μέσα σε ένα κλειστό περιβάλλον, όπως το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. H εγκατάσταση μηχανικού αερισμού εξασφαλίζει τη συνεχή, ομοιόμορφη και ισορροπημένη ανανέωση του αέρα μέσα στον χώρο και φροντίζει για την ουσιαστική μείωση των περιοχών που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση σωματιδίων.

Τι είναι ο μηχανικός αερισμός

Ο μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας (HRV) είναι ένα σύστημα ανανέωσης του αέρα μέσα σε ένα κλειστό περιβάλλον, όπως οι χώροι ενός ξενοδοχείου.

H εγκατάσταση μηχανικού αερισμού εξασφαλίζει τη συνεχή, ομοιόμορφη και ισορροπημένη ανανέωση του αέρα μέσα στον χώρο και φροντίζει για την ουσιαστική μείωση των περιοχών που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση σωματιδίων.

Ο μηχανικός αερισμός αντισταθμίζει τα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού μέσω ανοίγματος παραθύρων, ενώ αποστειρώνει παράλληλα τον αέρα του χώρου μέσω των ειδικών λαμπών UV-C ακτινιβολίας.

Έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη ατμόσφαιρα στον χώρο, με μηδενικές απώλειες θέρμανσης ή ψύξης τον χειμώνα ή το καλοκαίρι αντίστοιχα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου θα εισέρχεται φρέσκος, καθαρός αέρας από το εξωτερικό περιβάλλον, ο οποίος θα φιλτράρεται και κατόπιν θα διαχέεται αποστειρωμένος στον χώρο, διατηρώντας παράλληλα την εσωτερική θερμοκρασία σταθερή.

Στη NOVART διαθέτουμε όλα τα συστήματα αερισμού για κάθε τύπου και μεγέθους εγκατάσταση. Ειδικά, για τον μηχανικό αερισμό / εξαερισμό για ξενοδοχεία ή για ενοικιαζόμενα δωμάτα προτείνουμε:

Για τα