Βιομηχανικές Εφαρμογές

Προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κατασκευή δικτύων σωληνώσεων σε ένα ευρύ φάσμα οικιακών, εμπορικών & βιομηχανικών εφαρμογών.

Η Novart αποτελεί τεχνικό και εμπορικό βραχίονα στην Ελλάδα μιας σειράς κορυφαίων διεθνών οίκων Βιομηχανικών προϊόντων, σχετιζόμενων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & την κατασκευή δικτύων σωληνώσεων σε ένα ευρύ φάσμα οικιακών, εμπορικών & βιομηχανικών εφαρμογών.

Στα πλαίσια αυτά ασχολούμαστε με τη μελέτη, επιλογή και εφαρμογή των συστημάτων αυτών στην εγχώρια αγορά των υποδομών & της βιομηχανίας, με την απευθείας υποστήριξη των έργων από τα τεχνικά τμήματα των εργοστασίων παραγωγής αλλά και από ειδικευμένους τοπικούς συνεργάτες.

Στο κομμάτι της μελέτης & διάθεσης δικτύων σωληνώσεων η Novart αποτελεί σήμερα έναν δυνατό παίκτη της εγχώριας αγοράς, συγκεντρώνοντας σημαντικό εύρος προϊόντων & τεχνογνωσία μέσα από διεθνείς αποκλειστικές συνεργασίες με πλήρεις πιστοποιήσεις.

Πεδία Εφαρμογών

 • Οικιακή και εμπορική κλίμακα

  • Ύδρευση
  • Πυρόσβεση
  • Παροχή φυσικού αερίου
  • Θέρμανση – Ψύξη – Κλιματισμός
  • Τηλεθέρμανση
 • Βιομηχανικές εφαρμογές

  • Αέρια & ρευστά υπό πίεση
  • Επικίνδυνα χημικά – οξέα – εκρηκτικά

  • Αποξεστικές λάσπες – αερολύματα – αιωρήματα

  • Ψυκτικά – θερμικά φορτία παραγωγής
  • Καύσιμα και λιπαντικά
  • Κρυογενικά αέρια

Τα συστήματα κατηγοριοποιούνται σε μεταλλικά ή πλαστικά, σε μονού ή διπλού τοιχώματος, σε προ-μονωμένα ή γυμνά και σε εύκαμπτα ή άκαμπτα (σε μορφή κουλούρας ή σε ευθύγραμμα τμήματα). Αναλόγως του υλικού κατασκευής του φέροντος σωλήνα (ανοξείδωτος ή ανθρακούχος χάλυβας, PEX-a/PEX-c, PE100, PP ή και σύνθετα υλικά) και του ρευστού μεταφοράς, προκύπτει η τελική εφαρμογή και η τεχνολογία σύνδεσής τους.

Ξεχωρίζουν τα προϊόντα από τις ακόλουθες αποκλειστικές συνεργασίες μας:

Συστήματα ανοξείδωτων και χαλύβδινων σωληνώσεων & εξαρτημάτων πρεσσαριστής εφαρμογής Press-Fit έως Ø160mm. Ιδανικά για χρήση σε επικίνδυνα ή εύφλεκτα περιβάλλοντα, όπως σε βιομηχανικούς χώρους, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και στη ναυτιλία, καθώς δεν απαιτείται χρήση φλόγας για τη συγκόλληση των τμημάτων του συστήματος. Διατίθενται σε πλήθος κραμάτων (304L, 316L), πάχος τοιχώματος & υλικού φλάντζας στεγάνωσης, για κάθε απαίτηση ρευστού κυκλοφορίας. Για ψυκτικά συγκροτήματα με χρήση διοξειδίου του άνθρακος σε υψηλή πίεση, προσφέρεται η εξειδικευμένη σειρά Sanha RefHP.

Σχετικά Έντυπα

Ιστοσελίδα εργοστασίου: https://www.sanha.com/en/

Σωλήνες PEX μεγάλων διατομών PexGol (έως Ø800mm) που υποκαθιστούν αποδοτικότερα & αποτελεσματικά τις αντίστοιχες μεταλλικές σωληνώσεις σε εξαιρετικά δύσκολα/απαιτητικά βιομηχανικά περιβάλλοντα και εφαρμογές. Πεδία εφαρμογής η μεταφορά αποξεστικής λάσπης, τσιμέντου σε μορφή σκόνης, φωσφορικών και άλλων αλάτων, ποτάσας, βρώσιμων ελαίων & παραπροϊόντων επεξεργασίας τροφίμων, χαρτοπολτού, κ.ά. Βασικό πλεονέκτημα του συστήματος αποτελεί η υψηλή χημική αντοχή του PEX σε σειρά ουσιών και ο πολύ χαμηλός συντελεστής τριβής εσωτερικά, που αποτρέπει τις επικαθήσεις και μειώνει τα έξοδα τακτικής συντήρησης. Η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων είναι εξαιρετικά γρήγορη καθώς οι σωλήνες διατίθενται σε μορφή κουλούρας (μέχρι diam. 450mm) και δεν απαιτούνται έτσι ενδιάμεσες ενώσεις. Οι σωλήνες PEX παρουσιάζουν μεγάλες αντίσταση στις εκδορές και στα εξωτερικά πλήγματα, καθιστώντας τους έτσι ιδανικούς για χρήση εκτός σκάμματος.

Σχετικά Έντυπα

Ιστοσελίδα εργοστασίου: https://www.pexgol.com/applications/

H Brugg διαθέτει μια μεγάλη γκάμα συστημάτων για εξειδικευμένες βιομηχανικές και κτιριακές εφαρμογές. Μέσα στο portfolio της συγκαταλέγονται προ-μονωμένα συστήματα για μεταφορά θερμικών & ψυκτικών φορτίων, σωλήνες διπλού τοιχώματος για επικίνδυνα ρευστά, ανοξείδωτοι εναλλάκτες θερμότητας, σωλήνες για μεταφορά καυσίμων και κρυογενικών αερίων. Έχει τη δυνατότητα κατά παραγγελία κατασκευής συστημάτων στις επιθυμητές διατομές και με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ως προς το κράμα των σωλήνων, το είδος της μόνωσης, το συστήματα παρακολούθησης ή θέρμανσης του ρευστού κυκλοφορίας ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες εκάστης εφαρμογής.

Σχετικά Έντυπα

Ιστοσελίδα εργοστασίου: https://www.bruggpipes.com/en/

Υπερ-εύκαμπτα συστήματα προμονωμένων σωληνώσεων της Terrendis (έως Ø160mm) με φέρουσα σωλήνα PEX ή PE100 και μόνωση μαλακού αφρού PE, αποκλειστικά για μεταφορά θερμών υδάτων σε κλειστά/ανοικτά κυκλώματα & ψυκτικών μέσων σε εγκαταστάσεις αστικού, εμπορικού/ξενοδοχειακού ή βιομηχανικού επιπέδου, με δυνατότητα αντιπαγωτικής προστασίας. Τυπικές εφαρμογές μεταξύ άλλων αποτελούν εναλλάκτες σε μονάδες βιοαερίου/βιομάζας, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας όλων των τύπων και οι εγκαταστάσεις σε πισίνες/spa.

Σχετικά Έντυπα

Ιστοσελίδα εργοστασίου: https://terrendis.com/

ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα
τα νέα της NOVART άμεσα!

  Αποδέχομαι τη χρήση των προσωπικών στοιχείων μου από την Εταιρεία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού υλικού.

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ